OM WEBAKUTEN

Bakgrund

I samband med ett uppdrag gjorde vi för några år sedan en enkät i vårt nätverk både privat och bland kunder - totalt c:a 200 personer. Undersökningen gick ut på att reda på vad de tyckte om portaler. Svaren vi fick var genomgående samstämmiga:

- De var röriga, svårnavigerade och det var svårt att få överblick

- Man fick klicka många gånger för att hitta det man söker efter

- Man fick "skrolla" sidan - vissa fall t o m horisontellt

- De hade långa nedladdningstider och man visste inte hur lång tid det tog.

En förebild för oss sedan många år är den amerikanska webbplatsen "Gotta Surf". Gå gärna in på den och jämför med Webakuten.

Idén

Utifrån dessa svar började vi bygga upp en idé kring en sida som utnyttjar dessa problem som möjligheter i stället - och Webakuten växte fram. Vi frågade samma grupp en gång till inom vilka ämnesområden det var intressant att sortera länkade portaler i. Även nu fick vi en relativt stor samstämmighet. Det var 8 områden som växte fram och under dem har vi direkt länkat de olika webbplatserna.

Idén med webakuten är att på en enda lättladdad sida utan skrollning och med ett enda klick komma åt den portal man är intresserad av att navigera vidare på. Det innebär att den med din hjälp kommer att vara den enda startsida du behöver.

Om du vill synas bättre än en länkrad, har du möjlighet att beställa en "Frimärksstor" klickbar annons för 990:-/år + moms.

I framtiden kommer de av våra besökare, som för en dialog med oss, att vara de som kommer att påverka både vilken områdesindelning vi ska ha och vilka webbplatser vi ska länka till.

www.webakuten.com ägs av KvalitetsCentrum AB, Langelandsgatan 46, 164 43 Kista och webmakaren Bengt Rundquist kan nås på följande e-postadress: bengt@kvalitetscentrum.com.


Åter till Webakuten
Synpunkter: E-posta till webmakaren
Uppdaterad 5 juli 2011
 
Denna sida är en undersida till www.webakuten.com